+45 86 82 20 88 info@bango.dk

Plastvinduer – fordele og ulemper

Når man skal ud at investere i nye vinduer, er der en række ting, som man bør tage hensyn til. Der findes nemlig adskillige typer af vinduer, og det kan være svært at finde rundt i de forskellige. Her er det både muligt at vælge trævinduer, træ-alu vinduer eller plastvinduer. Det er nogle faktorer i dit hjem, der afgør, hvad der er bedst for dig at vælge, men det kan også være, at du har din helt egen mening om det, og du måske selv har nogle behov, som du gerne vil have opfyldt. Dine egne behov er det vigtigste at tænke på, når du skal ud at investere i nye vinduer.

De fleste mennesker søger vinduer med en lang levetid, og vinduerne skal samtidig være designet, så de passer til det pågældende hus. I nyere tid er der mange, der investerer i plastvinduer, da de har en høj holdbarhed, og de kræver minimal vedligeholdelse, hvilket mange husejere sætter pris på. Dog kan det alligevel være en god idé at overveje de klassiske trævinduer, hvis det passer bedre din udseendet på dit hus. Ved at læse med her, kan du blive klogere på de såkaldte plastvinduer, hvis du ligesom mange andre går og overvejer, om de gamle trævinduer skal skiftes ud med nogle nyere og mere moderne vinduer i plast.

 

Fordele ved at montere plastvinduer

Der findes en række af forskellige fordele, der kendetegner plastvinduerne, og det kan netop være disse fordele, der er afgørende for, om du vælger at montere plastvinduer fremfor f.eks. trævinduer.

Lang levetid

De fleste plastvinduer har en lang levetid, og der er også stor sandsynlighed for, at plastvinduerne holder bedre og længere end f.eks. trævinduer og træ-alu vinduer. Plastvinduerne holder længere ganske simpelt, fordi der ikke kan trænge vand eller skidt ind i materialet på samme måde, som der kan, når man har med træ at gøre. Plastvinduerne tager ikke imod vand, og der kan heller ikke udvikles skimmelsvamp på vinduerne, da vinduerne er modstandsdygtige overfor netop dette. Generelt er plast et godt materiale i mange sammenhænge, da det ikke falmer eller nedbrydes på samme måde, som mange andre materialer gør. Det betyder ikke, at plastvinduer kan holde for evigt, men du vil alligevel som husejer blive overrasket over, hvor fine vinduerne bliver ved med at holde sig.

Minimal vedligeholdelse

Som sagt holder plastvinduerne langt bedre end de andre typer af vinduer, da plastvinduerne ikke skal males eller overfladebehandles med olie. Der kan dog ske at opstå et behov for regelmæssig rengøring, hvis dine vinduer skal blive ved med at se nye og holdbare ud. Dog kan rengøringen nemt ordnes på samme tid, som du får vasket dine vinduer ned på den udvendige side. Her er det nemlig oplagt at rengøre karmene og listerne, da det er hurtigt overstået med varmt vand, almindelig opvaskesæbe og en klud. Hermed har du fået en meget simpel opskrift på, hvordan du kan vedligeholde dine vinduer.

Vinduer til den moderne bolig

Har du ønsket om at opføre en bolig, der er moderne fra top til tå, så skal vinduerne naturligvis udstråle den samme modernisme som resten af boligen. I dette tilfælde er plastvinduerne det helt rigtige valg, da de designmæssigt vil passe rigtigt godt ind i et nybyggeri, hvor der er taget højde for, om materialerne er de nyeste af de nyeste. Prismæssigt er plastvinduerne faktisk ikke ligeså dyre, som man skulle tro, hvilket betyder, at man på ingen måde kommer til at ruinere sig selv, hvis man investerer i disse.

 

Ulemper ved at montere plastvinduer

Ligeså vel som der findes fordele ved at montere plastvinduer, findes der dog også nogle ulemper i forbindelse med at vælge denne type vinduer. Derfor er det en god idé for dig at læse med videre her, hvis du overvejer at montere plastvinduer i din bolig.

Et design med et dårligt ry

Plastvinduerne har gennem mange år haft et dårligt ry blandt arkitekter, fordi de tidligere i årene var udformet efter tysk design, hvilket kendetegnede vinduerne ved, at de var temmelig klodsede, når man kiggede på karmene og rammerne. Dog er vinduerne i dag blevet videreudviklet, så de ikke længere ser så kraftige ud, hvis man bestiller dem i en dimension, der svarer til de almindelige standardvinduer.

Du kan ikke ændre farven

Med trævinduer og andre typer vinduer kan du vælge at ændre farven efter nogle år, hvis du ikke længere kan lide den nuværende farve. Her kan du vælge at male vinduets karme og rammer, så dine vinduer får et helt nyt indtryk. Dog kan dette ikke lade sig gøre med plastvinduer, da de ikke bør overmales. Nogle vil se det som en fordel, at de ikke behøver maling eller anden overfladebehandling, men det kan altså også i denne situation være en ulempe, hvis du ønsker at skifte farven på dit vindue på et tidspunkt.

En lille bule betyder udskiftning

Plastvinduerne har som sagt den fordel, at de er yderst holdbare. Dog kan der selvfølgelig ligesom i alle andre vinduer ske at komme en bule i forbindelse med et slag eller lignende. Her kan det være svært at reparere et plastvindue, hvilket betyder, at der i stedet for må foretages en udskiftning af hele vinduet på trods af, at skaden er sket på et mindre og afgrænset område. Det kan altså blive dyrt at montere plastvinduer, hvis man gentagne gange får lavet buler i vinduet.

Det er helt op til dig

Der er altså en række fordele og ulemper, som både gør det attraktivt og mindre attraktivt at investere i plastvinduer. Overordnet set får man nogle holdbare vinduer, der kræver minimal vedligeholdelse, og de er gode, hvis du bor i et fugtigt område. På den anden side har du ikke mulighed for at ændre farven, da materialet vil afvise farven, og får dit vindue en mindre bule, kan det betydes, at der skal foretages en større udskiftning. Dog er det helt op til, om du vælger at træffe din afgørelse ud fra fordelene eller ulemperne.

Besøg Bango.dk og find dine nye plastvinduer.